Make your own free website on Tripod.com

 

KISAH MENTERI 2

 

MEGAT JUNID ( MEGAT LUCAH )

 

1.Dia ni kalau dengan artis semua orang sudah tahu dia punya perangai. Toksah nak sembunyilah siapa bini hang. Tengok kepada anaknya sahaja orang dah tahu.Lepas sorang artis ke artis lain. Ziela tu dah tak OK dia cari pulak Noreen Noor. Maklumlah Noreen tu kulit lagi gebu kot.

2. Satu lagi dia dok jaga periuk nasi dia dengan tokeh bisnes. Mana ada sepanjang jadi Menteri Pengguna ni nak tolong pengguna. Asyik-asyik kata kalau nak dibandingkan harga barangan di Malaysia masih rendah berbanding dengan negara lain di dunia.Contoh elektrik, walaupun ini bawah Samy tapi Menteri ni sepatutnya kena jaga juga. Nak banding rate dengan US memanglah mahal . Kalau kata tarif di US ialah USD0.20 di Malaysia RM0.20 memanglah nampak di US mahal sebab currency dia beza, tapi hakikatnya Buying Power yang kita nak kena tengok bukannya exchange. Macam manalah boleh jadi menteri orang macam ni. Jadi orang yang tak tahu pun kata murah..... Kata Malaysia Boleh, takkan kot nak compare dengan negara lain. Sepatutnya dia jadi Menteri Hal Ehwal Peniaga lagi baik. Orang pun puashati.

3. Kes Bunuh. Semua orang tahu dia punya kes semasa dia jadi Timbalan Menteri Dalam Negeri. Lepas dapat pompuan tu dia pun kill'em untuk tutup rahsia.

4. Kalau hangpa nak undi lagi orang fasik macam ni undilah, hangpa pun ikut fasik sama.

 

 

SANUSI JONED ( Pahlawan AN_WARS )

 

1. Kelapa Tua dalam UMNO. Taat bukan main kat Mahazalim. Semua kata Maha jadi betul, maksum tak boleh disanggah. Kononnya sanggup turun gelanggang kerana nak mempertahankan Mahazalim. Oii orang tua, sedarlah sikit, kau tu pendek kalau kena belasah nanti lagi pendek. Otak taruk kat pokok kelapa agaknya. Dia ingat Malaysia ni tak dak undang-undang agaknya.

2. Dia masa dalam ABIM sikit punya baik dan ' warak ' tapi bila masuk UMNO jadi ' yes man '. Penipu besar punya mamat. Dulu dia tipu guru dan pelajar supaya hadir di UUM kerana ada seminar kerjaya katanya. Tapi dia dok bagi ceramah pasal Anwar dan siap dengarkan kaset lagi. Punyalah baghal semata-mata kerana Mahazalim. Sanusi, jangan mimpilah orang nak undi hang lagi.

3. Rasuah dia pun boleh tahan juga. Hangpa ingat tak dia nak buat projek tambak laut dulu 30Billion. Puak UMNO sekarang ni dok ingat Billion je. Kebanyakkan projek tu akan jatuh kepada Kroni Mahathir & Sanusi kalau jadi dibuat. Allah maha berkuasa, tiba-tiba ekonomi jatuh, so.. tak bolehlah nak buatkan...Padan muka Sanusi & Kroni.

 

 

GHAFAR BABY ( PAHLAWAN PURBA )

 

1. Dia ni darah cap keris dalam UMNO. Hidup & matinya untuk UMNO. Cakap pun UMNO , makan pun UMNO berbini pun UMNO patutlah dia sensitif sangat dengan UMNO. Bila Mahathir kutip dia semula pasal nak cakap hal-hal ekonomi, semangat bukan main. Dia sendiri bankrap , nak cerita pasal ekonomi. Pirahhh.

2. Bini dia muda sangat, aku tak taulah ubat apa lah yang dia pakai nak tekle pompuan tu. Tapi mungkin dia kena pakai viagra kot. Baru-baru ni kena halau dari Indon. Tu pun cakap besar lagi. Dia ingat dia ada can nak jadi TPM or PM kot. dahlah, tuhan kasi subsidi umur tu duduk je kat rumah ke masjid ke .... Ni dok buat fitnah merata-rata. Sekarang ni dia asyik menangis je , dok dalam menangis tu pun sempat lagi cadangkan kerusi Timbalan Presiden UMNO ditiadakan. Brilliant orang tua ni.

3. Cuba hangpa renungkan kenapa kes anak dia dalam kes MARA disenyapkan, sebab dia ada 'deal' dengan Mahathir. Sebab tu orang tua ni terhutang budi sesangat dengan PM . Dia dengan anak dia sama naik je.......

 

 

RAHIM THAMBY CHIK ( KASANOVA HARAPAN )

 

1. Betina mana yang tak sangkut dengan dia ni. Hansem ada wang pun ada, YB Lim Guan Eng Sewaktu membahaskan perihal laku Rahim ni di Parlimen menyatakan bahawa, hasil siasatannya mendapati harta Rahim ni bernilai RM 80 Juta, itu pun yang dapat di 'trace'. Yang tak ter 'trace' siapa pun tak tau. Akhirnya yang tertutp failnya bebas sebab ada ' BUKTI BARU' terlepas yang membongkar 18bulan dalam Jail. Adil betul undang-undang negara kita ni.

 

2. Kalau hangpa nak tau kenapa Mahathir sayang sangat dia ni kerana, dia ni dah berjanji sebagai saudara kepada Siti Hasmah yang dah ganyut tu. Jadi Si Siti ni pun menasihatkan suami tercinta jangan mengambil apa-apa tindakan terhadap Playboy Tua tu. Lagipun mereka ni partner business. ( dengar cerita business jual-beli tanah ) hemmmm elok sangatlah tu...

 

3. Dia ni pun menurut bebudak UIA, sama naik dengan Najib pasal betina... yang jadi mangsa banyak nya budak UIAlah. Tanyalah pekerja ParkRoyal Hotel KL.

 

Menteri yang lain akan disambung di keluaran akan datang.........

 

Wartawan Reformasi..